[tahoe-dev] Why no error message when I have only one storage node?

gc20090728 at metcarob.com gc20090728 at metcarob.com
Sun Aug 2 20:25:50 UTC 2009


> > I have set up a grid with one intorducer node and one storage node.
> > I took my browser to the 3456 port as the instructions say and I  
> > was surprised when I was able to sucessfully upload a file.
> >
> > As I understand it tahoe will split the file into 10 parts and save
> > each part on a diffrent server. This would mean that if a server  
> > crashes you still can get the file. I was expecting to have an  
> > error message saying that the grid wasn't big enough to reliably  
> > save the file. Instead all the parts of the file have been saved on  
> > the same server. Why isn't the error message there?
> 
> Thank you for the bug report.  Your issue is somewhat relevant to  
> ticket #573.  I've opened a new ticket for this issue: #778.  It is  
> the only ticket currently marked as "critical" and the only ticket  
> the keyword "reliability".

Thanks for this. Since it's going to be registered as an issue I thought
I would provide some reasons for this.

+ I am trying to protect my data from hard disk failure - having 10 files
  all on the same HD doesn't achieve this.
+ I am trying to protect my data from site failure - even if I have 10 
  storage nodes in my flat (which is unlikely anyway) I still want my data
  to survive if my flat burns down.
+ I am thinking of using Tahoe with maybe 2 parts requiring only 1 part to
  make the file. I need to know that one of these parts went onto my server
  and another on a server in a relatives house.

I hope this helps for the issue. (Where I work we have to provide a business
Case for absolutly everything)




More information about the tahoe-dev mailing list