[tahoe-dev] [tahoe-lafs] #611: test_repairer test_repair_from_corruption_of_1 sometimes errors

tahoe-lafs trac at allmydata.org
Thu Feb 12 23:25:58 UTC 2009


#611: test_repairer test_repair_from_corruption_of_1 sometimes errors
---------------------------+------------------------------------------------
 Reporter:  warner         |           Owner:  zooko   
     Type:  defect         |          Status:  assigned
 Priority:  major          |       Milestone:  1.3.1   
Component:  code-encoding  |         Version:  1.2.0   
 Keywords:                 |   Launchpad_bug:          
---------------------------+------------------------------------------------
Changes (by zooko):

 * cc: tahoe-dev@… (added)


Comment:

 Okay, I found the bug.  If the uploader requests a read from the
 DownUpConnector after the downloader has finished writing and before the
 downloader closes, then that request will never be satisfied.
 [20090212230447-92b7f-11ef58cee99e471c69580d675b5bffedc038df29] fixes this
 and tests it.  Please review!  This is the last code change that is
 scheduled to go into tahoe-1.3.0 and I would hate to have inserted a bug
 into tahoe-1.3.0 at the last moment, so please review this patch while I
 work on CREDITS and relnotes.txt.  :-)

 By the way, I also ran another 4876 iterations of
 {{{test_repair_from_deletion_of_1}}} (this time without debugprintouts)
 with no deviation in behavior, and I am wondering why there is any
 variation at all in the behavior of this test on Brian's machine.  Could
 it be that system test is using loopback and that the loopback device
 drops or reorders packets very rarely on Brian's machine but never or at
 least even more rarely on mine?

-- 
Ticket URL: <http://allmydata.org/trac/tahoe/ticket/611#comment:5>
tahoe-lafs <http://allmydata.org>
secure decentralized file storage grid


More information about the tahoe-dev mailing list